torstai 16. maaliskuuta 2017

KIRSIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU MIRROR GLAZELLA

Mirror glaze eli peilikiille on noussut lähiaikoina entistä suurempaan suosioon ja päätin paikata aukon sivistyksessäni ja kokeilla tuota älyttömän kaunista kuorrutusta, enkä turhaan! Tätä kakkua tuli ihasteltua oikein urakalla, sen verran kaunis kiilto mirror glazessa on.

Olen jostain syystä luullut, että peilikiille olisi haastavampi tehdä, mutta ainakin näin ensimmäisellä kokeilukerralla onnistui oikein hyvin, eikä tuntunut yhtään vaikealta. Päinvastoin sitä mietti tuttuun tapaan sitä, miksei ole kokeillut aiemmin. Seuraavana lähdetäänkin kokeilemaan monivärisiä peilikiilteitä :)

Sitten siirrytään tämän kaunokaisen sisältöön. Olen halunnut pitkään tehdä kirsikkakakun ja makupariksi pääsi aina yhtä luotettava ystäväni valkosuklaa. Pohjalla siis keksipohja, kuohkea ja raikas kirsikkatäyte ja ylimpänä ennen kiillettä löytyy pehmeä valkosuklaatäyte. Kakku on tehty 20cm irtopohjavuokaan.
 photo DSC_7934_zps46ezut9e.jpg  photo DSC_7936_zpsadvpwzd5.jpg  photo DSC_7940_zpsdae5s4ps.jpg  photo DSC_7937-horz_zps9of4vmac.jpg  photo DSC_7935_zpsiw0l5o96.jpg
POHJA
120 g Digestivekeksejä
60 g Voita

1. Murskaa digestivekeksit ja sulata voi. Sekoita keksimuru ja voi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
------------------------------------- 
KIRSIKKATÄYTE
1½ dl Vispikermaa
100 g Tuorejuustoa
100 g Vaniljarahkaa
2 Liivatetta
2 rkl Sokeria
1 dl Paseerattua kirsikkahilloa
(muutama tippa Kirsikka-aromia)

2. Laita liivatteet likoamaan ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

3. Yhdistä toisessa kulhossa kirsikkahillo, rahka, sokeri ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

4. Kiehauta pieni tilkka vettä (n. ½dl) ja liuota hyvin puristetut liivatteet siihen. Sekoita liivateliemi rahka-tuorejuustoseokseen ja sekoita viimeisenä kermavaahto mukaan. Levitä tasaisesti pohjan päälle ja anna hyytyä noin tunnin ajan ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
-------------------------------------
VALKOSUKLAATÄYTE
1½ dl Vispikermaa
100 g Tuorejuustoa
100 g Vaniljarahkaa
100 g Valkosuklaata
2 Liivatetta
1 rkl Vaniljatahnaa/aromia

5. Laita taas liivatteet likoamaan ja vatkaa kerma.

6. Sulata suklaa ja yhdistä vaniljarahkan, tuorejuuston ja vaniljatahnan kanssa.

7. Valmista liivateliemi samalla tavalla kuin edellisessä täytteessä ja sekoita rahka-tuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto, sekoita hyvin ja levitä vuokaan.

8. Kun olet antanut kakun hyytyä 30min, voi sen siirtää pakastimeen siksi aikaa, että peilikiille on valmista.
-------------------------------------
MIRROR GLAZE
150 g Glukoosisiirappia
150 g Hienoa sokeria
75 g Vettä
12 g Liivatetta
150 g Valkosuklaata
100 g Kondensoitua maitoa
Pastaväriä

9. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi ja kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut.

10. Lisää kondensoitu maito, puristetut liivatteet ja mahdollinen väri.

11. Kaada leivontakulhoon paloitellun valkosuklaan päälle ja sekoittele varovasti kunnes valkosuklaa on sulanut. Blendaa vielä kiille tasaiseksi niin, ettet nostele sekoitinta (jottei kuplia syntyisi)

12. Anna seoksen jäähtyä noin 30-35 asteiseksi välillä sekoitellen ja kuorruta kohmeinen kakku keskeltä aloittaen. Kakun voi asettaa esim. uuniritilälle ja asettaa alle tyhjän pellin.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku. Tyttäreni syntymäpäivät lähestyvät ja mietin voiko kirsikkahillon vaihtaa esim. Vadelma hilloon? Pysyykö kakku kasassa vaikka pienen muutoksen tekee? :)

    VastaaPoista