lauantai 11. maaliskuuta 2017

MINI PORKKANAKAKUT

Porkkanakakussa on jotain, joka tuo minulle mieleen pääsiäisen ja kyseisen juhlapyhän lähestyessä pääsin tekemään pitkästä aikaa näitä meheviä pikkukakkusia. Tilasin Annin Uunissa-verkkokaupasta tämän suloisen minikakkupellin ja se pääsi samalla ensikokeiluun. Vuoalla tuli niin söpöjä kakkuja, että tulee varmasti olemaan kovassa käytössä!

Ohjeen määrillä ja tuolla 12-koloisella minikakkupellillä tuli 1 ½ pellillistä pieniä kakkuja ja samalla ohjeella saa myös esim. pellillisen porkkanaleivoksia. Pellille tehtäessä paistoaikaa tulee lisää noin 5 minuuttia, mutta muuten sekä taikinan, että kuorruteen määrät sopivat myös siihen.
 photo DSC_7906_zps9mruquzv.jpg  photo DSC_7903-tile_zps181vesvi.jpg  photo DSC_7902_zps7ngkogi4.jpg  photo DSC_7908_zpsqvx4viqq.jpgPIENET PORKKANAKAKUT
3 Kananmunaa
3 dl Hienoa sokeria
4 dl Porkkanaraastetta
2 tl Kanelia
1 rkl Vaniljasokeria/ vanilja-aromia
3 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
150 g Voita
1 dl Mantelirouhetta

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi ja raasta porkkana.

2. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, mantelirouhe, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri ja sulata voi valmiiksi.

3. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta ja voisulaa ja jaa taikina sitten vuokiin niin, että ne ovat noin 2/3 täynnä.

4. Paista 200 asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.


KUORRUTE
100 g Huoneenlämpöistä voita
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl Tomusokeria
½-1 tl Kanelia

5. Vatkaa hetki pelkkää voita sähkövatkaimella leivontakulhossa ja lisää sitten tuorejuusto, kaneli ja sokeri. Värjää halutessasi elintarvikevärillä.

6. Pursota kakkujen päälle, (koristele) ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti