torstai 1. kesäkuuta 2017

RAIKAS MANSIKKA-LIMEJUUSTOKAKKU

Mansikka ja lime, match made in heaven! Kesä on taas täällä pitkän odotuksen jälkeen ja mielessä pyörii ideat kaikenlaisista raikkaista, hedelmäisistä ja marjaisista leipomuksista. Mielestäni kesän juhliin sopiikin parhaiten juuri tällaiset kakut, jotka ovat ihanan raikkaita.

Inspiroiduin Dr. Sugar-blogissa julkaistusta pirteän vihreästä mansikka-raparperijuustokakusta ja oli pakko päästä tekemään myös kakku, jossa on vihreää, tosin omaan kakkuuni vihreäksi osaksi valikoitui lime. Ohje on 18cm irtopohjavuokaan mitoitettu, joten jos haluat isomman kakun, suurenna ohjetta 1½ tai 2x.
aogag
idkakku  photo DSC_8073_zps1rgusipu.jpg  photo DSC_8080_zpsphsz2n3p.jpg  photo DSC_8050_zpsmhz2jj0q.jpg photo DSC_8062-tile_zpsdg6cxwud.jpg  photo DSC_8071_zpscnkovy2f.jpg
KEKSIPOHJA
150 g Dominoita
40 g Voita sulatettuna

1. Murskaa dominot täytteineen ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele voi-keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

LIMETÄYTE
1 dl Vispikermaa
100 g Lime tai sitruunarahkaa
150 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 Limen kuori ja mehu
1-2 rkl Sokeria
2 Liivatetta
½ dl Kiehunutta vettä
(Vihreää elintarvikeväriä)


2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahka, tuorejuusto, limen kuori ja mehu, sekä sokeri (ja elintarvikeväri)

3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kiehahtaneen veden joukkoon. Sekoita liivateliemi rahka-tuorejuustoseokseen ja lisää viimeisenä kermavaahto.

4. Levitä tasaisesti pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään noin 30min ajaksi ennen seuraavan täytteen valmistamista.

MANSIKKATÄYTE
1 dl Vispikermaa
100 g Mansikkarahkaa
100 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Mansikkasosetta
1 rkl Sokeria
2 Liivatetta
½ dl Kiehahtanutta vettä
(Elintarvikeväriä)

5. Laita taas liivatteet likoamaan ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahka, tuorejuusto, mansikkasose, sokeri (ja elintarvikeväri) yhteen.

6. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoita liemi rahka-tuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto ja levitä mansikkatäyte limetäytteen päälle.

7. Anna hyytyä muutaman tunnin ajan ennen koristelua ja tarjoilua! Omassa kakussani käytin koristeena tuoreita mansikoita, limeä ja sitruunamelissaa.


2 kommenttia: